Лукашенко запевнив Мадуро в підтримці

Лукашенко запевнив Мадуро в підтримці

Укрінформ
Президент Білорусі Олександр Лукашенко під час телефонної розмови з президентом Венесуели Ніколасом Мадуро висловив йому свою підтримку.

Про це повідомляє прес-служба президента Республіки Білорусь.

За словами президента Білорусі, він уважно стежить за ситуацією в Венесуелі і "співпереживає через черговий виток напруженості". Лукашенко також підкреслив, що Мінськ засуджує "будь-яке зовнішнє втручання у внутрішні справи суверенної держави, в тому числі спрямоване на дестабілізацію обстановки в країні".

Читайте також: Лідер венесуельської опозиції відмовився від переговорів з Мадуро

Він також висловив упевненість в необхідності мирного врегулювання венесуельського кризи в рамках правового поля та згідно з Конституцією країни.

Лукашенко запевнив Мадуро, що Каракас завжди може розраховувати на підтримку Мінська.

Як повідомлялося, 23 січня, в Каракасі пройшов багатотисячний мітинг проти президента Ніколаса Мадуро. Під час нього голова парламенту Венесуели, лідер місцевої опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе тимчасовим президентом країни, оскільки раніше парламент визнав переобрання Мадуро на пост глави держави неконституційним.

Читайте також: Американців закликають негайно виїхати з Венесуели

Після заяви Гуайдо на акції протесту проти Мадуро вийшли жителі інших міст Венесуели. Під час протестів між мітингувальниками і силовиками сталися зіткнення. За останньою інформацією, щонайменше 26 протестувальників загинули.

США, Британія і ще більше десяти інших країн Заходу заявили, що не визнають Мадуро президентом і підтримують Хуана Гуайдо як тимчасового главу держави до перевиборів в країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-