Американців закликають негайно виїхати з Венесуели

Американців закликають негайно виїхати з Венесуели

Укрінформ
Зовнішньополітичне відомство США закликало американських громадян, які перебувають у Венесуелі, терміново залишити країну у зв'язку з політичною нестабільністю, яка небезпечно загострилася останніми днями.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Посольства США у Венесуелі, оприлюдненому у п'ятницю.

"Громадяни США, які проживають або подорожують Венесуелою, повинні негайно розглянути можливість від'їзду з країни", - зазначається у попередженні.

При цьому у відомстві додали, що комерційні авіарейси до Сполучених Штатів залишаються доступними.

У відомстві також зазначили, що відкликали основну частину дипломатів з Венесуели у зв'язку з небезпекою, тому уряд США "має обмежені можливості надання екстрених послуг громадянам США у Венесуелі".

Як повідомляв Укрінформ, попри оголошення парламентом Венесуели незаконним переобрання Ніколаса Мадуро на другий термін президентства він все одно провів церемонію інавгурації, яка викликала масові хвилювання в країні.

Читайте також: Штати відкликають частину дипломатів із Венесуели

Опозиційний лідер Венесуели Хуан Гуайдо, який очолює Національну асамблею (парламент), оголосив себе тимчасовим президентом країни – згідно з Конституцією. Його підтримали тисячі громадян, які вийшли на акції протесту. За останньою інформацією, щонайменше 26 протестувальників загинули. США, Британія та понад десяток інших країн Заходу заявили, що не визнають Мадуро президентом і підтримують Хуана Гуайдо як тимчасового главу держави до перевиборів у країні.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-