Канада визнала лідера опозиції законним президентом Венесуели

Канада визнала лідера опозиції законним президентом Венесуели

Укрінформ
Канада визнає опозиційного спікера парламенту Венесуели Хуана Гуайдо легітимним тимчасовим президентом країни.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада визнає Хуана Гуайдо, президента Національної асамблеї тимчасовим президентом Венесуели. Ми підтримуємо його зобов’язання привести Венесуелу до вільних та справедливих виборів”, - сказала Фріланд.

При цьому вона закликала Ніколаса Мадуро зректися влади на користь нового лідера країни. “Як зазначається у декларації Лімської групи від 4 січня, Канада відкидає нелегітимну владу режиму Мадуро та закликає Ніколаса Мадуро передати владу демократично обраній Національній асамблеї”, - зазначила міністр.

Читайте також: Кількість загиблих у Венесуелі в результаті заворушень перевищила 10

Фріланд наголосила, що “криза у Венесуелі може бути вирішена лише за допомогою лідерства та хоробрості самих венесуельців”. “Ми залишаємося відданими співпраці із нашими партнерами, особливо в рамках держав Лімської групи, а також із демократичною опозицією Венесуели. Канадці підтримують народ Венесуели та його прагнення відновити демократію та права людини у країні”, - підсумувала вона.

Нагадаємо: лідер венесуельської опозиції Хуан Гуайдо учора оголосив, що тимчасово переймає на себе обов’язки президента країни, які виконуватиме до проведення в країні демократичних виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-