Дискредитувати Україну: Тимчук заявляє про підготовку

Дискредитувати Україну: Тимчук заявляє про підготовку "сирійської провокації"

Укрінформ
У Сирії з'явилися контейнери з нібито українським маркуванням, що може свідчити про підготовку провокацій з метою дискредитації України.

Про це написав у Facebook координатор групи "Інформаційний спротив" народний депутат Дмитро Тимчук.

"За оперативними даними групи ІС, на території Сирії, в окремих воєнізованих формуваннях, з'явилися контейнери з маркуванням, яке вказує на їх нібито виготовлення в Україні (фото додаються). За попередньою оцінкою українських військових фахівців, за зовнішнім виглядом зазначені предмети нагадують контейнери для транспортування і зберігання урану (можливо ртуті) ", - наголосив він.

Водночас, зазначив Тимчук, експерти ІС однозначно стверджують, що ці контейнери є продуктом кустарного виробництва, хоча і схожі на вироблені промисловим шляхом. Більше того, зазначені на контейнерах маркування та написи в Україні не використовуються.

Читайте також: Росія готує хіматаку на окупованому Донбасі - Тимчук

"У зв'язку з цим ми припускаємо, що напередодні президентських виборів в Україні, на території Сирії з використанням воєнізованих формувань, які беруть участь в конфлікті, невстановленими особами може готуватися провокація з метою дискредитації України і вищих посадових осіб нашої держави", - заявив координатор ІС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-