Настю Рибку відпустили з поліції у Москві

Настю Рибку відпустили з поліції у Москві

Укрінформ
Анастасію Вашукевич (Настю Рибку), яка стала героїнею розслідування російського політика Олексія Навального, звільнили з відділу поліції у Москві.

Про це повідомляє голова правозахисної організації "Агора" Павло Чиков з посиланням на адвоката Світлану Сидоркіну, інформує у вівторок Радіо Свобода.

"Анастасію Вашукевич (Настю Рибку), яка стала героїнею розслідування Олексія Навального, звільнили з відділу поліції у Москві... Звільнений і Олександр Кирилов (Алекс Леслі). Стверджується, що жодного обвинувачення їм не висунуто, але у них взято зобов'язання про прихід. Інших джерел цієї інформації поки що немає", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, минулої суботи Вашукевич і Кирилову продовжили на 72 години термін затримання. У вівторок суд повинен був обрати їм запобіжний захід. За словами адвоката, цього засідання сьогодні не буде.

Настю Рибку і Алекса Леслі вислали з Таїланду після того, як вони отримали там умовні терміни за незаконну організацію секс-тренінгів. 17 січня вони прилетіли до Москви і були затримані, як з'ясувалося пізніше - у справі про залучення до заняття проституцією.

У 2018 році Настя Рибка стала героїнею розслідування Олексія Навального про віце-прем'єра Сергія Приходька і бізнесмена Олега Дерипаски. Навальний стверджував, що чиновник провів три дні на яхті Дерипаски біля берегів Норвегії разом з дівчатами з ескорт-агентств. Розслідування Навального базувалося на книзі і інстаграмі Рибки. Навальний звинуватив Приходько в корупції. Коли Рибка перебувала на яхті, Дерипаска обговорював з російським чиновником втручання у вибори президента США, стверджувала вона. У суді Вашукевич вибачилася перед Дерипаскою.

У понеділок Навальний опублікував нове розслідування, в якому стверджує, що саме Дерипаска був ініціатором кримінального переслідування Вашукевич. Опозиціонер стверджує, що в його розпорядження потрапили аудіозаписи розмов мільярдера і його наближених, в яких обговорювалася доля Насті Рибки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-