Туреччина провела чергову повітряну операцію в Іраку

Туреччина провела чергову повітряну операцію в Іраку

Укрінформ
У результаті повітряної операції на півночі Іраку, проведеної силами ВПС Туреччини 20 січня, було вбито шестеро терористів.

Про це повідомило міністерство оборони Туреччини на своїй офіційній сторінці у Twitter.

"Унаслідок повітряних операції, здійсненої 20 січня 2019 року в північних районах Іраку - Зап, Сінат-Хафтанін і Хакурк, були знищені обладнані позиції дислокації, місця зберігання боєприпасів, щонайменше шість озброєних терористів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, на початку січня на рівні президентів країн Туреччина та Ірак домовилися про посилення співпраці в боротьбі з тероризмом. Домовленості було досягнуто на тлі напруженості, яка виникла між країнами через авіаудари, що час від часу здійснювала Туреччина по бойовикам РПК на півночі Іраку. Зокрема, здійснені військово-повітряними силами Туреччини операції на початку грудня минулого року призвели до того, що міністерство закордонних сил Іраку викликало посла Туреччини в Багдаді для висловлення протесту через авіаудари та порушення повітряного простору країни турецькою авіацією.

Читайте також: Тегеран звинуватив Європу у переховуванні терористів

Напередодні візиту новообраного (з жовтня минулого року) президента Іраку Бархама Саліха до Анкари ВПС Туреччини здійснили черговий удар по сховищам, складам зі зброєю та боєприпасами, укриттям бойовиків РПК на півночі Іраку.

Фото: @tcsavunma

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-