Канаду засипає снігом: скасовані рейси, зупинений рух

Канаду засипає снігом: скасовані рейси, зупинений рух

Укрінформ
Через рідкісне поєднання сильного снігопаду та лютого морозу по всій території найбільшої канадської провінції Квебек суттєво ускладений рух транспорту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, стовпчики термометра у Монреалі, найбільшому місті провінції, подекуди опускаються до позначки у -20 градусів.

У аеропорту Монреаля, третього за пасажиропотоком летовища країни, скасовано й затримано сотні рейсів. Очікується, що до кінця дня в місті випаде близько 25 см снігу. За таких умов сіль не виконує функцію боротьби із ожеледицею, тож міській владі доводиться використовувати пісок і товчений камінь. Сильний снігопад змусив також внести зміни до руху кількох маршрутів громадського транспорту, оскільки автобуси не можуть видертися на круті пагорби.

Водночас, через обірвані дроти кілька тисяч мешканців західної частини Монреаля вже кілька годин перебувають без електропостачання.

Читайте також: Снігопади в США забрали життя щонайменше трьох осіб

Влада США на невизначений період заборонила автобусам та вантажівкам перетинати розташований поруч із Монреалем прикордонний пункт Лаколь, який веде до штату Нью-Йорк.

Негода накрила також столицю провінції місто Квебек-сіті. Місцевий аеропорт, який є другим по завантаженості у провінції, теж скасував і відклав багато рейсів. Влада звернулася до водіїв із проханням без нагальної потреби не користуватися автошляхами, а міністерство навколишнього середовища попередило про небезпеку обмороження.

Читайте також: Тиждень розпочнеться зі снігу та морозів

Загалом, складні погодні умови спостерігаються сьогодні на усьому півдні Канади. В Торонто стовпчики термометра опустилися до позначки -23 градуси, а на мешканців східної провінції Нью-Брансвік випало вже майже 50 см снігу.

Нагадаємо: найхолоднішою столицею світу на Водохрещу стала Оттава. 19 січня стовпчики термометра у столиці Канади показували -24 градуси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-