У Сербії знову протестували проти політики президента

У Сербії знову протестували проти політики президента

Укрінформ
У сербському Белграді пройшла чергова акція протесту проти політики президента країни Александара Вучича. На вулиці міста вийшли більше 10 тисяч людей, вимагаючи свободи слова як передумови для вільних та чесних виборів.

Про це повідомляє Reuters.

«Понад 10 тисяч людей пройшли вулицями Белграду у суботу ввечері, щоб протестувати проти політики президента Александра Вучіча та його Сербської прогресивної партії, вимагаючи свободи ЗМІ як передумови для проведення вільних та чесних виборів», - йдеться у повідомленні.

Організував акцію Альянс за Сербію, вільна група з 30 опозиційних партій та організацій, учасники акції скандували «Вучіч крадій» та «Почалося». Як зазначається, це вже на восьмий щотижневий протест. Попередні мітинги залучали не меншу кількість учасників.

Багато учасників протесту вимагають від влади нових виборів та свободи ЗМІ. «Наша єдина вимога, щоб це зло (режим Вучича – ред.) пішло», - сказав Брінісаль Тріфунович, актор, який звернувся до натовпу, як і у попередні тижні. "Ми хочемо виборів, але насамперед вони мають бути вільними".

Читайте також: Серби знову протестували проти Вучича

У адміністрації Вучіча, відмічає Reuters, не надали коментарів щодо цієї акції. Раніше президент заявив, що не буде задовільняти вимоги опозиції щодо виборчої реформи та свободи ЗМІ, «навіть якщо б на вулиці вийшло 5 мільйонів людей», але сказав, що готовий перевірити популярність своєї партії на достроковому голосуванні.

 Фото: Reuters.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-