Поліція в Парижі водометами розганяла учасників протесту

Поліція в Парижі водометами розганяла учасників протесту "жовтих жилетів"

Укрінформ
На акції "жовтих жилетів" у Парижі поліція застосувала водомети і сльозогінний газ проти демонстрантів із закутаними обличчями, які кидали в них пляшки і каміння.

Про це пише французький телеканал BFM TV.

За останніми даними, кількість затриманих на акції у Парижі збільшилася до 42 осіб. В Бордо поліція провела 49 арештів після зіткнень між демонстрантами і правоохоронцями.

Непроста ситуація складається і в інших містах Франції, де проходять акції "жовтих жилетів". Так, в Ренні в вуличних зіткненнях травми отримали двоє поліцейських, силам правопорядку довелося застосувати сльозогінний газ. До аналогічних заходів співробітники правоохоронних органів вдалися в Ліоні та Кані.

Читайте також: Протест "жовтих жилетів": на вулиці Парижа вивели 5 тисяч поліцейських

По всій Франції, за даними поліції, у суботу на вулиці вийшли близько 27 тисяч "жовтих жилетів". За безпекою на акціях стежать 80 тисяч співробітників поліції, в тому числі 5 тисяч - у Парижі.

Як повідомлялося, 15 січня президент Франції Еммануель Макрон відкрив оголошені національні дебати з метою виходу із соціально-економічної кризи, викликаної протестним рухом "жовтих жилетів".

Акції протесту у Франції почалися в суботу, 17 листопада. Активісти виступають проти підвищення цін на паливо, урядової податкової політики в цілому і відставки президента та прем'єр-міністра.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-