У Нью-Йорку тисячі людей взяли участь у маршах за права жінок

У Нью-Йорку тисячі людей взяли участь у маршах за права жінок

Фото
Укрінформ
У Нью-Йорку в суботу, 19 січня, близько тисячі мітингувальників зібралися на Коламбус-серкл на Мангеттені для участі у Жіночому марші та ще декілька тисяч - на Фолі-сквер на Марш жіночої єдності.

Про це повідомляє з місця події власний кореспондент Укрінформу.

«2018-й був роком, коли ми прокинулися. Я сподіваюся, що 2019-й стане роком ясності», - заявила зі сцени організаторка Маршу жіночої єдності на Фолі-сквер Агунда Окео.

Марш жіночої єдності //Фото Георгія Тихого

Демонстрацію на Коламбус-серкл очолила конгресвумен від Нью-Йорка Александрія Оказіо-Кортез.

«Ми не будемо мовчати, коли йдеться про права жінок, бідних жінок, жінок робочого класу, і всіх жінок у США та у світі», - заявила Оказіо-Кортез.

Цього року марші у Нью-Йорку розділилися через суперечності між організаторами.

Багато демонстрантів на Фолі-сквер тримають у руках плакати, опозиційні до президента США Дональда Трампа, серед яких «Імпічмент Трампу», «Трампа геть», «Жодної стіни, окрім як навколо Трампа», «Будуйте добро, а не стіни», «Чотири тижні без зарплати», натякаючи на рекордну за часом зупинку уряду, яка досі триває у США.

Також є плакати із закликами боротися за права жінок: «Ви не заберете мій голос», «Владу жінкам!», «Вітайте матріархат», «До біса сексизм».

Через дорогу від події на Фолі-сквер присутня і нечисленна контр-демонстрація. Її учасники та учасниці тримають у руках плакати «Жінки за Трампа» і «Дякуйте Господу за Трампа».

Читайте також: Прем'єр Іспанії пропонує ввести в ЄС стратегію гендерної рівності

Крім Нью-Йорка, жіночі марші 19 січня відбуваються у Вашингтоні, Бостоні, Лос-Анджелесі, Далласі, Х'юстоні і сотнях менших міст на всій території США.

Заходи у Нью-Йорку проходять за посиленої присутності поліції. Порушень порядку не спостерігається.

Рух жіночих демонстрацій у США набрав масовості у січні 2017 року як реакція на обрання президентом США Дональда Трампа. Тоді на протести вийшло, за різними оцінками, від 3,3 до 5,2 мільйона людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-