Правляча партія Молдови вдається до політичних трюків - євродепутат

Правляча партія Молдови вдається до політичних трюків - євродепутат

Укрінформ
Депутат Європарламенту від Румунії Зігфрід Мурешан пообіцяв більш жорсткий моніторинг парламентських виборів у Молдові, закликавши представників правлячої коаліції відмовитися від «політичних трюків».

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook .

«Після недемократичного скасування мандата обраного мера Кишинева, правляча партія хоче заборонити Андрію Нестасе брати участь у парламентських виборах у Молдові. Це сигнал тривоги для Європейського Союзу, тому з сьогоднішнього дня моніторинг виборчої кампанії в Молдові буде більш жорстким», - зазначив Мурешан.

За його словами, правляча в Молдові партія вдається до політичних трюків, які є неприпустимими для держави, що підписала Угоду про асоціацію з ЄС.

Євродепутат особливо підкреслив, що вільні й коректні вибори є головною умовою для зближення країни з Євросоюзом, висловивши надію на те, що уряд Молдови створить всі умови для проведення саме таких виборів, в яких зможуть брати участь всі політичні сили Республіки Молдова.

Представники правлячої в Молдові коаліції на чолі з Демократичною партією поки що ніяк не прокоментували заяву депутата Європарламенту.

Читайте також: ЄСПЛ розгляне позови засудженого екс-прем'єра Молдови в пріоритетному порядку

Як повідомлялося, чергові парламентські вибори відбудуться у Молдові 24 лютого нинішнього року. Вибори вперше пройдуть за змішаною системою: 50 депутатів (з 101) будуть обрані за партійними списками, а решта 51 - за одномандатними округами.

Цього ж дня у країні пройде і консультативний референдум з питання скорочення кількості депутатів парламенту з 101 до 61.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-