Ситуація у світі загрозлива, як ніколи - Ішингер

Ситуація у світі загрозлива, як ніколи - Ішингер

Укрінформ
Безпекова ситуація, міжнародний порядок зараз у найгіршому стані з часів після завершення Другої світової війни.

Про це заявив голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер журналістам у Берліні в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відцентрові сили в Європі, в трансатлантичних відносинах, в міжнародних справах загалом стають все сильнішими… Маємо занадто багато криз та занадто мало часу", - сказав Ішингер.

За його оцінкою, ліберальний міжнародний порядок перебуває в найгіршому стані з часів після завершення Другої світової війни, все стає все більш дисфункціональним, справи у світі - несподівано загрозливими.

У таких умовах Мюнхенська конференція набуває навіть більшого значення, стає більш важливою міжнародною платформою, ніж за часів свого заснування, сказав він, додавши, що цього року очікується участь у ній близько 100 голів держав і урядів, а також міністрів. Зокрема, канцлера ФРН Ангели Меркель і президента Франції Емануеля Макрона. Також має намір приїхати велика делегація, майже 40 осіб, з американського Конгресу, міністри оборони та закордонних справ і, не виключено, віце-президент США. Також посилює своє представництво Китай, Африка, Близький Схід.

Відкриють конференцію міністри оборони ФРН і Великої Британії, що має стати, за словами Ішингера, сигналом того, що незалежно від результатів ситуації з Brexit Європа та Британія залишаються близькими партнерами.

Головними темами стануть стратегічне самоутвердження Європи, майбутнє трансатлантичної спільноти, питання глобального порядку, заснованого на правилах, а не на праві сильного, підкреслив Ішингер.

Читайте також: Ішингер: Переконаний, що США і ЄС мають бути на “мінських” переговорах

Як повідомлялося, Мюнхенська конференція з безпеки триватиме 15-17 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-