Страйк в аеропортах Німеччини зірвав сотні рейсів, серед них і київські

Страйк в аеропортах Німеччини зірвав сотні рейсів, серед них і київські

Укрінформ
Страйк одночасно в 8 німецьких аеропортах у вівторок призвів до транспортного хаосу на цілому ряді важливих маршрутів і в самих повітряних гаванях.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

З опівночі страйкують Ганновер, Бремен і Гамбург. О 2 годині ночі не вийшли на роботу співробітники служб безпеки у Франкфурті-на-Майні. Дрезден долучився о 3 годині, Мюнхен - о 3:30, Лейпціг - 4:00, Ерфурт - о 6:00.

У Франкфурті, найбільшому німецькому аеропорту, скасований щодругий рейс - 610 з 1200, як внутрішніх, так і міжнародних. Це, згідно з оцінками, матиме наслідки для близько 135 тис. пасажирів. При цьому рейси МАУ і Lufthansa з Києва стоять у розкладі.

У Бремені, який пропускає порівняно невеликий пасажиропотік, скасовані 12 з 32 вильотів і 8 з 16 прильотів. У Лейпцігу/Галле випало з сітки 28 з 50 рейсів. У Дрездені - 27 з 46. У Гамбурзі скасовано понад 90 із 110 прильотів/вильотів. У Ганновері - близько половини з понад 80 злетів-посадок.

У Мюнхені, другому за величиною аеропорту ФРН і базовому для компанії Lufthansa, не обслужать 100 рейсів. На Київ та з української столиці рейси при цьому не постраждали.

Унаслідок страйку постраждали як великі компанії, такі як Lufthansa, яка змушена була скасувати 500 своїх рейсів, так і лоукостери. Зокрема, Eurowings довелося скасувати 120 із 700 запланованих на цей день рейсів, повідомляє Bild.

Читайте також: У ніч на вівторок почали страйк одразу 8 німецьких аеропортів

Загалом очікується, що постраждають понад 220 тисяч пасажирів.

При цьому, зважаючи на те, що страйк було оголошено завчасно, багато пасажирів не приїхали в аеропорт, знаючи, що їх рейс скасований. Тим, хто летить, доводиться стикатися з більш тривалою перевіркою безпеки.

Страйк оголосила профспілка Verdi, яка вимагає підвищення зарплати для близько 23 тисяч співробітників безпеки аеропортів. Чергові переговори з роботодавцем пройдуть 23 січня, попередні не мали успіху.

Цього тижня попереджувальні страйки пройшли в 4 аеропортах ФРН. Постраждали десятки тисяч пасажирів.

Як повідомляє DW, страйк співробітників аеропортів торкнувся і деяких пасажирів, які подорожують з або в Україну. Зокрема, скасовані рейси компанії Wizzair Гамбург-Київ і Київ-Гамбург. У той же час, за даними аеропорту Бориспіль, рейси Київ-Мюнхен і Київ-Франкфурт відбудуться за розкладом.

Водночас, виліт із Франкфурта в Київ також неможливий. Аеропорт Франкфурта попередив усіх пасажирів, вони не зможуть вилетіти своїм рейсом до закінчення страйку о 20:00. Адміністрація аеропорту попросила пасажирів, які повинні вилетіти сьогодні, залишатися вдома, навіть якщо немає інформації про скасування їхнього рейсу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-