У Білому домі кажуть, що Іванка Трамп не претендує на пост глави Світового банку

У Білому домі кажуть, що Іванка Трамп не претендує на пост глави Світового банку

Укрінформ
Донька і радник нинішнього президента США, Іванка Трамп, допомагає з підбором кандидатури на пост глави Світового банку, але сама не є кандидатом на цю посаду.

Про це заявила заступник директора з комунікацій Білого дому Джессіка Дітто, пише Politico.

"Повідомлення про те, що її кандидатура розглядається, не відповідають дійсності", - сказала представник Білого дому. При цьому Дітто додала, що міністр фінансів Стівен Мнучин і виконуючий обов'язки голови адміністрації Мік Малвані попросили Іванку Трамп, "допомогти в управлінні процесом висунення кандидатів у США, оскільки вона тісно співпрацює з керівництвом Світового банку протягом останніх двох років".

Читайте також: Іванка Трамп розглядається на посаду нового глави Світового банку - ЗМІ

Раніше видання Financial Times з посиланням на свої джерела повідомило, що Іванка Трамп розглядається серед інших кандидатів на посаду нового глави Світового банку після Джима Йонг Кіма, який залишить посаду після 1 лютого.

За традицією главою Світового банку призначають американця, а МВФ зазвичай очолюють європейці. Нинішній керівник СБ Джим Йонг Кім заявив про відхід у відставку на три роки раніше терміну завершення своїх повноважень, оскільки "отримав вигідну пропозицію щодо посади у приватному секторі".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-