Протестувальники в Бухаресті вимазали «кров'ю» сходи біля входу до Мін'юсту

Протестувальники в Бухаресті вимазали «кров'ю» сходи біля входу до Мін'юсту

Укрінформ
Незвичайний протест пройшов перед будівлею Міністерства юстиції в Бухаресті: протестувальники вимазали «кров'ю» і закидали ножами сходи перед входом у Міністерство юстиції на знак протесту проти дострокового звільнення з в'язниць засуджених за особливо тяжкі злочини.

Акція була організована після того, як молодий чоловік був убитий одним з достроково звільнених в'язнів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Двох учасників протесту Бухарестська поліція затримала. Проводиться розслідування. Виконавців убивства молодої людини з міста Медіаш було затримано, двоє з них - достроково звільнені з ув'язнення. Причому один з них - відомий в місті Сібіу рецидивіст.

Читайте також: Румунія: Головування в ЄС і звинувачення в антиєвропейськості

Дострокове звільнення засуджених почалося в 2017 році після прийняття парламентом Румунії так званого компенсаційного Закону, на підставі якого тисячі засуджених були звільнені за останні два роки на підставі поданих ними позовів про антигуманне утримання в румунських в'язницях.

Згідно з неофіційними даними з листопада 2017 року (рік прийняття Закону) донині з румунських тюрем було звільнено понад 20 тисяч засуджених.

У Міністерстві юстиції поки ніяк не прокоментували акцію протесту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-