Снігопади заблокували популярні курорти Австрії

Снігопади заблокували популярні курорти Австрії

Укрінформ
На заході Австрії оголошено найвищу лавинну небезпеку

На території низки гірських районів федеральних земель Форарльберг, Тіроль та Зальцбург на заході Австрії у понеділок оголошено 5-й, найвищий рівень лавинної небезпеки. 

Висока ймовірність сходження лавин (4-й рівень) зберігається в кількох альпійських районах сусідніх Штирії та Верхньої Австрії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

У районах із дуже високою лавинною небезпекою протягом доби випало 65-100 см снігу, який супроводжується сильним, подекуди, штормовим вітром (до 130 км/год). Синоптики передбачають, що протягом понеділка на півночі австрійських Альп випаде ще 20-60 см снігу.

Через сніг і блокування доріг низка комун та містечок на заході Австрії залишилися відрізаними від світу. Зокрема, в землі Зальцбург заблокованими залишаються близько 17 тис. осіб. Всього по країні перекрито 180 доріг. В федеральній землі Тіроль у понеділок залишалася заблокованою залізнична колія Арльберга. Відрізані внаслідок снігопадів і популярні гірськолижні курорти в Тіролі та Форальбергу, серед яких Ішгль, Лех, Зельден та Цюрс.

Читайте також: В Австрії зійшла снігова лавина, загинули троє німецьких лижників

Снігопади та штормовий вітер завадили у неділю повноцінній пошуково-рятувальній операції в районі містечка Лех (федеральна земля Форарльберг), де напередодні в результаті сходження лавини загинули троє лижників із Німеччини, ще один зник безвісти. Пошукова операція продовжиться у понеділок.

До подолання наслідків стихії залучено рятувальні та пожежні підрозділи, а також близько тисячі військовослужбовців, вертолітну техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-