Макрон закликав французів до національних дебатів - 35 питань для обговорення

Макрон закликав французів до національних дебатів - 35 питань для обговорення

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон у відповідь на протести "жовтих жилетів" написав відкритого листа до співвітчизників із пропозицією провести національні дебати задля вирішення низки соціально-економічних питань.

Документ було оприлюднено у неділю, 13 січня, на сайті Єлисейського палацу, повідомляє DW.

Зокрема, у листі Макрон запропонував 35 питань для обговорення - від оподаткування та екології до імміграції. На думку французького лідера, ця дискусія має сприяти перетворенню "невдоволення на рішення".

Як Макрон зазначив у "листі до французів", у рамках цього діалогу не буде "заборонених тем", але будуть "червоні лінії". Зокрема, перегляду не підлягає питання надання політичного притулку, а також часткове скасування наприкінці 2017 року "податку на багатство" (після цієї реформи оподатковується лише дорога нерухомість, але не інше майно).

Читайте також: Ле Пен хоче перемогти Макрона на виборах до Європарламенту

Дебати, які планується розпочати вже у вівторок, 15 січня, триватимуть до 15 березня. Протягом цього часу Макрон планує відвідати низку міст і зустрітися з муніципальними політиками. Впродовж місяця після завершення дискусії президент Франції представить доповідь про її підсумки.

Як відомо, від середини листопада 2018 року Францією прокотилася потужна хвиля протестів, учасники яких були одягнені у жовті жилети, що й дало назву руху. Спершу мітингувальники вимагали скасувати заплановане підвищення акцизних зборів на пальне. Після кількох тижнів протестів уряд пішов на поступки. Попри це, акції не вщухли. "Жовті жилети" стали виступати за підвищення мінімальної заробітної плати і зменшення соціальних відрахувань, а надалі - за відставку президента Макрона та його уряду.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-