Польща і США збирають у Варшаві конференцію з питань Близького Сходу

Польща і США збирають у Варшаві конференцію з питань Близького Сходу

Укрінформ
Варшава і Вашингтон спільно організують міністерську зустріч у справі формування миру і безпеки на Близькому Сході.

Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ Польщі.

“Нам приємно поінформувати, що Польща і США будуть співорганізаторами міністерської зустрічі, присвяченої формування миру і безпеки на Близькому Сході, яка відбудеться у Варшаві 13-14 лютого”,- йдеться у заяві.

Як зазначається, до участі в зустрічі запрошено країни з усього світу.

Польське зовнішньополітичне відомство наголошує, що посилення миру та безпеки на Близькому Сході є в інтересах усієї міжнародної спільноти. Представники країн, які братимуть участь у зустрічі, матимуть можливість поділитися своїми оцінками і представити пропозиції щодо майбутнього регіону.

“Під час зустрічі матимуть місце дискусії щодо ключових питань для стабільності Близького Сходу, що стосуються боротьби з тероризмом та екстремізмом, розвитку і розповсюдження ракетних снарядів, безпеки морської торгівлі та енергетичної безпеки, а також загроз, що виникають з діяльності різних акторів і груп інтересів у регіоні”,- йдеться в заяві МЗС Польщі.

Як додається, ця зустріч буде нагодою до формування консенсусу навколо необхідності зміцнення архітектури безпеки і збільшення стабільності.

Читайте також: Іран засуджує Польщу за спільний саміт із США

Як повідомлялося, деякі країни вже висловили протест з приводу проведення цієї зустрічі. Зокрема, МЗС Ірану викликало в неділю високопоставленого польського дипломата на знак протесту проти спільного з США проведення в Польщі зустрічі щодо Близького Сходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-