Негода та снігопади у Європі за 10 днів забрали 21 життя

Негода та снігопади у Європі за 10 днів забрали 21 життя

Фото
Укрінформ
За останні 10 днів у Європі було зафіксовано щонайменше 21 випадок смерті, пов'язаний з негодою та масштабними снігопадами.

Про таке повідомляє AP.

«В цілому за останні 10 днів в Європі було зареєстрований щонайменше 21 випадок смерті, пов'язаний з погодою», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, у Болгарії Червоний Хрест повідомив, що двоє сноубордистів загинули унаслідок лавини на південному заході країн в горах Пірін.

Крім того, водій снігоочисної машини загинув 11 січня у Німеччині після того, як його автомобіль впав у річку. В Албанії робітник-електрик переніс смертельний серцевий напад під час ремонту пошкоджених ліній електропередач.

Читайте також: Через негоду в Європі вже загинули 12 осіб

11 січня австрійським рятувальникам з допомогою військових та гелікоптерів довелось рятувати 66 німецьких підлітків з гірського гостьового будинку, де вони застрягли на кілька днів.

У деяких містах на південному заході Сербії були схвалені надзвичайні заходи через скупчення снігу на дорогах, а також евакуація гірських сіл.

Читайте також: Негода розгулялася: хуртовини, мокрий сніг, дощ, ожеледиця

Більшість шкіл в цьому районі були закриті, а 10 осіб довелося рятувати з їхніх будинків.

Раніше люди загинули від лавин у Швейцарії, Австрії та Німеччині, місцеві органи влади попередили, що продовження снігопаду збільшує й без того високий ризик сходження нових лавин.

У південній та східній Німеччині люди опинились у сніговому полоні, а у північному місті Гамбург мешканці готуються до повені, викликаної зимовими штормами.

Читайте також: У гірських регіонах Австрії ввели найвищий рівень лавинної небезпеки

У Нідерландах на летовищі Амстердама Схіпхол попередили про затримки та скасування рейсів. Раніше голландський перевізник KLM скасував 159 рейсів до та з різних європейських напрямків.

Фото: AP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-