Трамп заявив, що зберігає можливість оголошення надзвичайного стану в США

Трамп заявив, що зберігає можливість оголошення надзвичайного стану в США

Укрінформ
Глава Білого дому Дональд Трамп продовжує зберігати можливість оголошення надзвичайного стану на національному рівні в США, якщо Конгрес не затвердить в бюджеті фінансування понад $5 млрд на нову прикордонну стіну.

Про це він заявив у п'ятницю, повідомив центральний американський телеканал CNN.

"Це – легкій спосіб", - зауважив Трамп про можливість оголошення ним надзвичайного стану.

Однак, за його словами, було би краще, щоб фінансування нової стіни ухвалили Палата представників і Сенат. "Конгрес має це робити", - зазначив він.

"Якщо вони не зможуть цього зробити, я оголошу надзвичайний стан на національному рівні. Маю абсолютне право на це", - підкреслив Трамп.

Одна з причин, чому президент неохоче заявляє про введення надзвичайних мір, пов'язана з побоюванням, що його дії будуть заблоковані судом, зазначає телеканал.

Читайте також: Трамп обіцяє спростити отримання громадянства США для талановитих людей

"На мене подадуть до суду. Це буде подано до 9-го округу й, можливо, якщо навіть формулювання й будуть чіткими... можливо, ми програємо й там", - сказав Трамп, додавши, що він "сподівається перемогти" у Верховному Суді США.

Як повідомляв Укрінформ, у США три тижні поспіль триває урядовий "шатдаун" через відмову Конгресу США ухвалювати фінансування понад $5 млрд в бюджеті 2019 року на виконання виборчої обіцянки Трампа щодо побудови стіни на південному кордоні США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-