Євросоюз привітав конституційні зміни у Македонії

Євросоюз привітав конституційні зміни у Македонії

Укрінформ
Високий представник ЄС Федеріка Могерині та Єврокомісар Йоганес Ган виступили із спільною заявою щодо остаточного голосування парламенту Колишньої Югославської Республіки Македонія щодо зміни назви країни.

Відповідну інформацію оприлюднено на сайті Служби зовнішніх дій Євросоюзу.

«Від усього серця вітаємо голосування парламенту щодо конституційних змін. Це важливий крок з імплементації історичної угоди Преспа. Політичні лідери та громадяни продемонстрували готовність скористатися цією унікальною та історичною можливість для вирішення одного з найстаріших суперечок у цьому регіоні, і рішуче піти шляхом Європейського Союзу», - йдеться у заяві.

Представники ЄС назвали досягнуту угоду прикладом консолідації як регіону, так і Європи в цілому.

«Ми очікуємо наступних кроків, які мають призвести до повної імплементації Угоди Преспа. Європейський Союз має твердий намір продовжувати повну підтримку та супроводжувати країну у втіленні її стратегічної мети щодо інтеграції в ЄС», - йдеться у спільній заяві Могерині й Гана.

Читайте також: Парламент Македонії проголосував за зміни до Конституції

Довідка Укрінформу: Преспа – це назва озера, яке розташовано на кордонах відразу трьох країн - Македонії, Греції та Албанії. У червні 2018 року у державній резиденції на березі цього озера міністри закордонних справ Македонії і Греції підписали угоду про зміну назви колишньої югославської Республіки. Відповідно до угоди, яку було досягнуто між Скоп’є та Афінами, Колишня Югославська Республіка Македонія буде носити назву Республіка Північна Македонія. Цей крок знаменує завершення суперечки між Скоп’є та Афінами, яка тривала більше 27 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-