Уперше в історії Малайзії її монарх зрікся престолу

Уперше в історії Малайзії її монарх зрікся престолу

Укрінформ
Королівський палац Малайзії повідомив про зречення престолу короля Мухаммада V. За даними ЗМІ, у листопаді він одружився з колишньою "Міс Москва".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Король Малайзії Мухаммад V зрікся престолу, йдеться у поширеній в неділю, 6 січня, заяві королівського палацу.

"Національний палац повідомляє, що його величність подав у відставку з посади 15-го короля 6 січня", - наголошується у повідомленні.

Монарх також подякував членам Ради правителів (спадкових султанів), які раніше обрали його королем. Причини рішення Мухаммада V не розголошуються.

Читайте також: Екс-прем'єру Малайзії пред'явили нові обвинувачення в корупції

Мухаммад V зрікся престолу після того, яку у листопаді минулого року взяв відпустку з метою лікування. Втім, згідно з повідомленнями ЗМІ, у цей час він одружився з росіянкою, колишньою "Міс Москва-2015" Оксаною Воєводіною. Повідомляється, що їхнє весілля відбулось у Москві. Королівський палац Малайзії не підтверджував цю інформацію.

Читайте також: Вишиванки українського дизайнера показали королівській родині Малайзії

Нагадаємо: Мухаммад V був обраний королем у квітні 2016 року на п'ять років таємним голосуванням дев'ятьма членами Ради правителів. Це перший випадок зречення престолу у Малайзії, яка здобула незалежність від Великобританії у 1957 році і за формою правління є конституційною виборною монархією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-