Міністром оборони США може стати колишній сенатор-демократ – NYT

Міністром оборони США може стати колишній сенатор-демократ – NYT

Укрінформ
Керівництво Білого дому всерйоз розглядає кандидатуру колишного сенатора від Демократичної партії, екс-міністра військово-морських сил США Джима Вебба на посаду наступного глави Пентагону.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на джерело в уряді.

"Адміністрація Трампа розглядає Джима Вебба, колишнього сенатора-демократа, який також був міністром ВМС за часів республіканського президента Рональда Рейгана, на посаду наступного міністра оборони", - зазначається у повідомленні.

За словами співрозмовника видання, до Вебба вже звернулися віце-президент Майк Пенс та керівник апарату Білого дому Мік Малвені. Крім того, у міністерстві оборони підтвердили, що кандидатура Вебба обговорювалась останніми днями в Білому домі.

Читайте також: Трамп офіційно вніс Барра на пост генпрокурора США

Видання також зауважує, що раніше в переліку можливих міністрів оборони розглядалися сенатори-республіканці Том Коттон та Ліндсі Грем, а також екс-законодавець від Республіканської партії Джим Талент. Однак кандидатура колишнього високопоставленого демократа з керівним досвідом у Пентагоні матиме більше шансів на ухвалення в Сенаті.

У Білому домі поки що не коментують можливість номінвання того чи іншого кандидата.

Як повідомляв Укрінформ, попередній глава Пентагону Джеймс Меттіс подав у відставку на знак протесту одноосібному рішенню Трампа щодо згортання військової місії США в Сирії попри незавершену боротьбу з ІДІЛ. Зараз обов'язки міністра оборони США виконує Патрік Шанахан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-