У Берліні запевняють, що

У Берліні запевняють, що "чутливі" дані Меркель хакерам не дісталися

Укрінформ
В уряді ФРН дуже серйозно поставилися до ситуації з витоком даних німецьких політиків і відомих людей і закликають не робити передчасних висновків.

Про це заявила представник федерального уряду Мартіна Фітц на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це торкнулося політиків усіх рівнів... Ми повинні все проаналізувати, які будуть зроблені висновки, буде видно в найближчі години і дні», - сказала Фітц.

Зазначається, що це торкнулося, в тому числі, всього німецького уряду, включаючи його главу. При цьому, за даними Фітц, витоку «дуже чутливих даних» не відбулося, принаймні, що стосується канцлера Ангели Меркель. Було викладено номер факсу, одну електронну адресу і кілька листів на адресу канцлера і від неї. При цьому представник уряду зауважила, що поряд з актуальними даними можуть бути й фальшиві.

Мова в цілому йде про «сотні» осіб, точне їх число у МВС не називають. Це депутати Європарламенту від ФРН і Бундестагу різних фракцій (за деякими даними, крім Альтернативи для Німеччини), відомі журналісти й артисти.

Серед викладених даних - адреси, номери телефонів і банківських карток, листи, листування в чатах і приватні фотографії. Дані як нові, так і вже застарілі. Як вони були отримані, належить з'ясувати.

Читайте також: Хакери "злили" в інтернет персональні дані провідних політиків ФРН

Компетентним органам належить з'ясувати, як ці дані були отримані й мета атаки. Координує питання Центр кіберзахисту, підлеглий Федеральному відомстві з інформаційної безпеки (BSI). Справу веде Генеральна прокуратура, повідомили у МВС. Питання обговорюватиметься на закритому засіданні профільного комітету парламенту. Це найбільший подібний витік даних в історії ФРН.

Дані було викладено у Twitter акаунті, зареєстрованому в Гамбурзі (17 тис передплатників), в кінці минулого року, проте це привернуло увагу лише минулого четверга. Акаунт у п'ятницю було заблоковано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-