Китай запропонував Тайваню консультації щодо двосторонніх відносин

Китай запропонував Тайваню консультації щодо двосторонніх відносин

Укрінформ
Президент КНР Сі Цзіньпін запропонував Тайваню провести демократичні консультації щодо двосторонніх відносин та майбутнього острова.

Про це він заявив у своїй промові під час відзначення 40-ї річниці Послання для співгромадян у Тайвані, повідомляє Сінхуа.

"Президент Сі Цзіньпін запропонував Тайваню провести демократичні консультації щодо двосторонніх відносин, майбутнього острова та створення інституційного механізму для мирного розвитку двосторонніх відносин", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Китай обійшов США у світових космічних перегонах

Він додав, що політичні партії та сектори по обидві сторони Тайванської протоки можуть зарекомендувати представників для проведення широких та всебічних демократичних консультацій на основі Консенсуса від 1992 року, згідно з яким обидві сторони визнають єдинство Китаю.

Як повідомляє BBC, Сі Цзіньпін також закликав тайванців прийняти те, що острів врешті-решт має бути возз'єднаний з Китаєм.

Читайте також: У Китаї екс-віце-міністра засудили на довічне за корупцію

Як відомо, Тайвань - острів у Тихому океані, розташований за 150 км від східної частини материкового Китаю. Тайвань і навколишні острови контролюються частково визнаною Китайською Республікою, цю державу часто називають просто "Тайвань". Свої права на острів заявляє КНР, з точки зору якого Тайвань входить в однойменну адміністративну одиницю КНР.

На сьогодні Тайвань має офіційні відносини лише з 17 країнами світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-