Макрон закликав Путіна звільнити захоплених українських моряків і кораблі

Макрон закликав Путіна звільнити захоплених українських моряків і кораблі

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові закликав російського лідера Володимира Путіна в найкоротші терміни звільнити захоплених українських моряків і кораблі.

Про це передає RFI з посиланням на прес-службу Єлисейського палацу.

"Еммануель Макрон закликав Володимира Путіна в найкоротші терміни звільнити заарештованих українських моряків", - йдеться в повідомленні.

У Єлисейському палаці також зазначили, що в ході розмови, яка відбулася 2 січня, обговорювалися питання сирійського врегулювання. Зокрема, Макрон підтвердив, що міжнародна коаліція продовжить боротьбу із залишками угруповання «Ісламська держава» в Сирії, і звернув увагу на необхідність захищати сирійських курдів.

Читайте також: Меркель знову закликала Путіна звільнити українських моряків

Востаннє особисті переговори між Путіним і Макроном проходили 27 жовтня 2018 року в Стамбулі на саміті, присвяченому політичному врегулюванню в Сирії. У саміті також брали участь лідери Туреччини і Німеччини.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків. Зараз 21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матросская тишина".

Франція разом з іншими європейськими країнами засудила дії Росії в Керченській протоці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-