Трамп несподівано заявив, що Мексика вже платить за стіну на кордоні

Трамп несподівано заявив, що Мексика вже платить за стіну на кордоні

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп несподівано заявив, що стіна на південному кордоні США здебільшого відремонтована та збудована, а Мексика вже платить за цей проект за новою торговельною угодою USMCA, підписаною місяць тому замість NAFTA.

Про це американський лідер написав у середу на власній сторінці в мережі Twitter, повідомляє Укрінформ.

"Мексика платить за стіну через нову торговельну угоду USMCA. Значна частина стіни вже повністю відремонтована або збудована. Ми зробили багато роботи", - написав нинішній глава Білого дому.

Водночас він зауважив, що сума $5,6 млрд, яку затвердила Палата представників у державному бюджеті на 2019 рік, але яку не ухвалив Сенат, є "дуже малою порівняно з перевагами національної безпеки".

Ще напередодні Дональд Трамп наголошував на необхідності термінового виділення грошей побудови нової стіни на кордоні з Мексикою. За його словами, стіна позбавила би США загроз торгівлі людьми, напливу банд та наркотиків у країну.

Читайте також: Трамп погодився подовжити виведення військ з Сирії на чотири місяці - NYT

Як відомо, через відмову Сенату США погоджувати фінансування багатомільярдної ініціативи Трампа в бюджеті щодо побудови стіни на південному кордоні, в країні розпочався так званий частковий урядовий "шатдаун". За офіційними даними, близько 800 тис. працівників федеральних установ у Сполучених Штатах втратили підстави отримувати зарплату. У четвер, 3 січня, має розпочатися нова сесія Конгресу США, під час якої очікується, що законодавці прийдуть до компромісу по бюджетному питанню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-