Затриманий у Москві за

Затриманий у Москві за "шпигунство" американець приїжджав на весілля

Укрінформ
Громадянин США Пол Вілан, затриманий в Росії за підозрою в шпигунстві, приїхав до Москви на весілля.

Таку інформацію оприлюднив брат-близнюк американця у своєму Twitter, повідомляє DW.

"У заяві Девіда Вілана від імені усієї його сім'ї зазначено, що Пол - морський піхотинець у відставці, який приїхав у Москву відвідати весілля", - йдеться у повідомленні.

Члени сім'ї Вілана зазначили, що від 28 грудня він не виходив на зв'язок, "що було дуже не характерно для нього, навіть під час поїздок". Після того як відомості про затримання з'явилися в ЗМІ, близькі зв'язалися з представниками Конгресу США, американського посольства в РФ і Держдепартаменту США.

"Ми непокоїмося за його безпеку і самопочуття. У його невинуватості немає сумнівів, і ми сподіваємося, що його права будуть дотримані", - наголошується у повідомленні брата затриманого американця.

Як повідомило 1 січня американське видання The Wall Street Journal, американські дипломати розраховували на те, що їм нададуть доступ до Пола Вілана протягом 72 годин. За словами брата заарештованого, Вілан багато подорожував, у тому числі до Росії, і "знав, які ризики існують у цій країні (РФ - ред.) для мандрівників із західних країн".

Читайте також: У ФСБ заявили, що спіймали в Москві американського шпигуна

Тим часом американська компанія BorgWarner підтвердила попередні повідомлення американських ЗМІ про те, що Пол Вілан працює там директором з безпеки. Компанія виробляє компоненти для автомобілів і не має філій у Росії.

Як повідомляв Укрінформ, в ФСБ Росії 31 грудня заявили про затримання в Москві за підозрою в шпигунстві громадянина США Пола Вілана. Щодо нього порушено кримінальну справу за статтею 276 Кримінального кодексу РФ (шпигунство). Жодних деталей справи у ФСБ не повідомили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-