Дві найбагатші родини Саудівської Аравії купили на Мальті 62 паспорти ЄС

Дві найбагатші родини Саудівської Аравії купили на Мальті 62 паспорти ЄС

Укрінформ
Торік шістдесят два представники двох найбагатших родин Саудівської Аравії стали мальтійцями та громадянами ЄС, заплативши мільйони євро за отримання мальтійських паспортів.

Про це повідомляє Times of Malta.

«Шістдесят два члени двох найбагатших родин Саудівської Аравії стали «мальтійськими громадянами та громадянами ЄС минулого року після сплати мільйонів євро за придбання паспортів Мальти», - йдеться у повідомленні.

Відповідно до списку нових громадян Мальти 2017 року, опублікованому урядом декілька днів тому, члени двох родин Аль-Мухайдіб та Аль-Агіль стали мальтійськими громадянами, хоча більшість з них неповнолітні і, можливо, ніколи не були на Мальті.

Читайте також: Невідомо, скільки українців мають подвійне громадянство - депутат

Зазначається, що широкому загалу відомо дуже мало інформації про спірну схему Мальти для залучення грошових коштів в обмін на паспорти, розпочату у 2014 році, незважаючи на те, що ті, хто платить великі суми грошей та купує або орендує нерухомість на острові, мають право отримати мальтійський паспорт, громадянство та право голосу.

Родини Аль-Мухайдіб та Аль-Агіль не тільки є двома найбагатшими у Саудівському королівстві, також вони згадуються у Forbes у переліку найбагатших родин планети. Як повідомлялося, у Європейській комісії планують підготувати нові норми щодо надання громадянства країнами-членами ЄС на тлі великої кількості паспортів та дозволів на перебування у ЄС, виданих виключно на підставі інвестованих грошей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-