США підтримали право Ізраїлю чинити збройний опір агресії Ірану

США підтримали право Ізраїлю чинити збройний опір агресії Ірану

Укрінформ
Офіційний Вашингтон виступив із заявою на підтримку права Ізраїлю застосовувати збройний опір для оборони від агресивних дій Ірану й терористичних угруповань, які отримують допомогу Тегерана в регіоні.

Про це йдеться в офіційній заяві, поширеній у п'ятницю Державним департаментом США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати повністю підтримують право Ізраїлю захищати себе від дій Ірану в регіоні, що загрожують національній безпеці Ізраїлю та безпеці ізраїльського народу", - наголосили в американському зовнішньополітичному відомстві.

Як підкреслили в Вашингтоні, підтримка Іраном терористичних угруповань у Сирії та в регіоні, які мають чіткий намір і можливості вразити Ізраїль, "є неприйнятною".

Читайте також: Іран заявляє, що без проблем торгує нафтою попри санкції

У цьому зв'язку Державний департамент США підкреслив, що Сполучені Штати продовжать сприяти тому, щоб Ізраїль мав усі необхідні військові спроможності, аби рішуче відповідати на "агресивний авантюризм" іранського режиму.

"Прихильність адміністрації президента Трампа й американського народу щодо гарантування безпеки для Ізраїлю є одночасно стійкою й непохитною", - підкресли в Державному департаменті США.

Заява Держдепу пролунала на тлі попередньо озвученого рішення президента США Дональда Трампа щодо виведення американського збройного контингенту із Сирії. Нагадаємо, радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон анонсував проведення консультацій, у тому числі з Ізраїлем щодо продовження забезпечення стабільності в регіоні після виводу із Сирії збройних сил США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-