США готують

США готують "сирійські" консультації з Ізраїлем і Туреччиною

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вже наступного місяця проведе консультації з союзниками – Ізраїлем і Туреччиною – щодо подальшого подолання викликів безпеки в регіоні на тлі виводу американських військ із Сирії.

Про це заявив у п'ятницю радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон, який очолить ці переговори, повідомляє Укрінформ.

"З нетерпінням чекаю візиту до Ізраїлю й Туреччини в січні. Ми обговоримо нашу подальшу роботу щодо подолання викликів безпеки, які стоять перед союзниками та партнерами в регіоні, включаючи наступний етап боротьби з ІДІЛ, коли США починають виводити війська з Сирії", - написав радник Трампа на офіційній сторінці в мережі Twitter.

Як повідомляв Укрінформ, 18 грудня президент США Дональд Трамп оголосив неочікуване рішення про вивід американського збройного контингенту із Сирії, зазначивши, що ІДІЛ майже повністю переможена.

Читайте також: Прем'єр Ізраїлю і Держсекретар США зустрінуться наступного тижня

Це спричинило відставку міністра оборони США Джеймса Меттіса та спецпосланника США в Глобальній коаліції Бретта Макгерка. Водночас рішення Трампа привітав президент Росії Володимир Путін, який зберігає військову присутність у Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-