Стрілянина у Відні: один із затриманих мав підроблені документи — ЗМІ

Стрілянина у Відні: один із затриманих мав підроблені документи — ЗМІ

Укрінформ
Чоловік, який супроводжував обох жертв стрілянини у центрі Відня 21 грудня, мав при собі підроблені документи.

Про це повідомляє Австрійське агентство преси.

"У справі пов’язаного з мафією вбивства у п’ятницю у "внутрішньому місті" Відня чоловік, який спочатку проходив як свідок, мав при собі підроблені документи. Міністерство внутрішніх справ Сербії відразу поінформувало своїх австрійських колег про справжню особу "третього чоловіка", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 29-річний чоловік мав при собі документи на ім’я "Даніель М." З огляду на розслідування, що триває, сербське правоохоронне відомство поки не називає справжні ім'я та прізвище чоловіка, який був взятий під арешт в Австрії 23 грудня.

Читайте також: Після стрілянини у Відні затримали двох осіб

Як повідомляв Укрінформ, у центральному районі Відня біля популярного серед туристів ресторану віденської кухні Figlmüller 21 грудня відбулася стрілянина, в результаті якої один чоловік загинув, ще одного було поранено. У неділю австрійська поліція взяла під арешт двох осіб - чоловіка, який супроводжував обох жертв стрілянини, та пораненого стрілком чоловіка, який вижив під час нападу і зараз перебуває у шпиталі.

Австрійська поліція розглядає стрілянину у Відні у п’ятницю у зв’язку з діяльністю мафії із Західних Балкан. Розшук стрілка триває.

Відповідно до сербських та чорногорських ЗМІ, жертвами нападу кілера у Відні стали двоє членів мафіозного клану "Кавацкі", назва якого походить від одного з кварталів міста Котор – торговельного та портового міста на чорногорському узбережжі Адріатичного моря. Цей клан останніми роками воює з іншим мафіозним кланом "Скалярскі", назва якого також бере початок від поселення в Которі. Причиною кровопролитної суперечки стали наркотики: одна банда вкрала в іншої наприкінці 2014 року близько 200 кілограм кокаїну, який знаходився на одній з квартир в іспанській Валенсії. Після цього розпочалися криваві з'ясування стосунків спочатку у Валенсії, а потім і в Чорногорії та Сербії, в результаті яких вже було вбито близько 30 людей.

Наразі також невідомо, чи пов’язана стрілянина у Відні із затриманням 55-річного ватажка клану "Кавацкі" Котораніна С., що відбулося у Празі за кілька днів до інциденту у Відні. Періодично він також відвідував Австрію.

Згідно із повідомленнями ЗМІ, вбитий у Відні 32-річний Владімір Рогановіч з клану "Кавацкі" у 2009 році був засуджений за вбивство ватажка конкуруючої банди, п’ятьма роками пізніше він вийшов з в’язниці, а у травні 2017 року був знову засуджений у Белграді до 8 місяців ув'язнення за підробку документів.

Поранений 23-річний чоловік - син колишнього боса чорногорської мафії міста Новий Сад. Раніше під час мафіозних розборок його батька було вбито у 1999 році у Новому Саді, а у 2015 році така ж доля спіткала і брата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-