До Франції екстрадували джихадиста, причетного до теракту в Charlie Hebdo

До Франції екстрадували джихадиста, причетного до теракту в Charlie Hebdo

Укрінформ
Підозрюваного у причетності до теракту в редакції сатиричного журналу Charlie Hebdo, заарештованого 16 грудня в Джибуті, екстрадовано до Франції.

Про це в неділю, 23 грудня, повідомили міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер і прокуратура Парижа, передає Радіо Свобода.

"Одного з найнебезпечніших джихадистів, 36-річного Петера Шеріфа, заарештованого 16 грудня в Джибуті, екстрадовано до Франції", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Шеріфа було доставлено до Парижа під охороною та в наручниках і взято під варту в аеропорту Шарля де Голля. Його пошуки велися з 2011 року.

Міністр оборони Франції Флоранс Парлі заявила напередодні, що у правоохоронців є підозри з приводу причетності Шеріфа до організації терористичного нападу на редакцію журналу Charlie Hebdo 7 січня 2015 року.

Читайте також: Charlie Hebdo розповів про витрати на безпеку своїх журналістів і приміщень

Слідство сподівається, що арешт Петера Шеріфа допоможе вийти на замовників цього злочину.

У минулу п'ятницю, 21 грудня, прокуратура Парижа направила в суд справу 14 обвинувачених, які, ймовірно, надавали "логістичну підтримку" терористам, які вчинили напад на редакцію Charlie Hebdo.

Як повідомлялося, атака на сатиричний тижневик Charlie Hebdo сталася в Парижі 7 січня 2015 року. Два зловмисника увірвалися до редакції і відкрили вогонь по співробітниках. Тоді загинули 12 осіб. Підозрюваних - братів Шеріфа та Саїда Куаші - ліквідував загін спецназу в Італії під час штурму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-