Екс-главу Nissan знову заарештували

Екс-главу Nissan знову заарештували

Укрінформ
Колишньому голові ради директорів компанії Nissan Карлосу Гону пред'явлено новий ордер на арешт.

Про це повідомляє телеканал NHK.

"У п'ятницю вранці прокурори пред'явили новий ордер на арешт колишньому голові ради директорів автомобілебудівної компанії Nissan Карлосу Гону за підозрою у порушенні своїх зобов'язань з обтяжуючими обставинами", - йдеться у повідомленні.

Гон підозрюється у тому, що поклав на Nissan втрати від особистих інвестицій, які склали понад 16,2 мільйона доларів. Ці втрати стали результатом глобальної фінансової кризи у 2008 році.

Раніше у четвер Токійський окружний суд відкинув вимогу прокуратури про продовження утримання Гона під вартою за звинуваченням у заниженні компенсації керівника в корпоративних звітах Nissan на десятки мільйонів доларів протягом п'ятирічного періоду.

Як відомо, 19 листопада глава Nissan і Renault Карлос Гон добровільно здався токійській прокуратурі після того, як внутрішнє розслідування компанії виявило фінансові розбіжності у його бухгалтерії. Члени ради директорів автовиробника прийняли рішення про звільнення Гона, а також відсторонення від посади директора-представника Грега Келлі, який був затриманий разом з ним.

Читайте також: Японський суд відпустив з-під арешту екс-голову Nissan

10 грудня Гону, Келлі і самій компанії-автовиробникові Nissan Motor Co. було пред'явлено звинувачення у приховуванні близько 44,5 мільйона доларів доходів Гона за період з 2010 по 2015 роки. На наступний день суд Токіо продовжив утримання Гона і Келлі під вартою до 20 грудня.

17 грудня рада директорів Nissan не змогла призначити нового керівника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-