У Берліні вшанували пам'ять жертв теракту 2016 року

У Берліні вшанували пам'ять жертв теракту 2016 року

Відео
Укрінформ
Покладанням вінків і хвилиною мовчання на берлінській площі Брайтшадтплатц в середу вшанували пам'ять жертв теракту 19 грудня 2016 року.

У церемонії взяли участь рідні загиблих, мер Берліна Міхаель Мюллер, радник-посланник Посольства України в ФРН Ірина Тибінка, політики, громадські діячі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Через два роки після атаки, що сталася 19 грудня 2016 року, ми стоїмо тут, щоб вшанувати пам'ять 12 осіб, які в той вечір втратили життя, а також висловити своє співчуття тим, хто отримав важкі, а то і невиліковні травми», - сказав пастор церкви кайзера Вільгельма, перед якою і сталася трагедія.

Серед 12 жертв терориста була подружня пара з України Ганна і Георгій Багратуні.

О 20:02, час, коли було здійснено теракт, дзвін церкви кайзера Вільгельма вдарить 12 разів.

У прес-службі МВС Німеччини в середу заявили, що відомство докладає всіх зусиль для того, щоб попередити повторення подібних терактів, проте «на 100 відсотків гарантувати безпеку неможливо».

Читайте також: Берлін не змінить ставлення до Nord Stream 2 через Керченську кризу

Офіційний представник федерального уряду Штеффен Зайберт, в свою чергу, зазначив, що держава здобула уроки з трагедії. Були збільшені розміри компенсацій рідним жертв і постраждалим, призначений спеціальний уповноважений уряду з даного питання.

Як відомо, 19 грудня 2016 року 24-річний громадянин Тунісу Аніс Амрі на викраденій фурі в'їхав на територію одного з найбільш багатолюдних різдвяних ринків Німеччини. Тоді загинули 12 людей, були поранені майже 70. Через кілька днів терорист був застрелений поліцією в Мілані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-