NYT: Хакери протягом трьох років читали пошту дипломатів ЄС

NYT: Хакери протягом трьох років читали пошту дипломатів ЄС

Укрінформ
Хакери проникли в мережу дипломатичних комунікацій Європейського Союзу і протягом трьох років мали доступ до повідомлень, якими обмінювалися дипломати.

Про це повідомляє видання The New York Times.

Як зазначається, компанія з кібербезпеки Area 1 виявила більше 1100 викрадених повідомлень європейських дипломатів, серед яких є листування з лідерами Ізраїлю, Саудівської Аравії і низки інших країн.

Крім того, в одному з повідомлень європейські дипломати описали зустріч президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна в Гельсінкі як "успішну (принаймні, для Путіна)".

В іншому описаний детальний звіт та аналіз дискусії між європейськими офіційними особами і президентом Китаю Сі Цзіньпіном. У листуванні також наводяться його слова про те, що "знущання" Трампа над Пекіном можна порівняти з "боєм без правил".

Також хакери викрали машстабні звіти європейських дипломатів про спроби Росії підірвати Україну. Зокрема, в ЄС говорили про те, що анексований Крим перетворився в "гарячу зону, де Росія вже могла розмістити ядерні боєголовки".

Читайте також: Українців попереджають про новий вірус, який шкодить Windows

Низка інших організацій, в тому числі ООН, також постраждали від хакерських атак і з тих пір посилили свою кібербезпеку.

Видання зазначає, що методи, які хакери застосовували протягом трирічного періоду, нагадували методи, які давно використовуються елітним підрозділом Народно-визвольної армії Китаю. Повідомлення були скопійовані з захищеної мережі і розміщені на відкритому інтернет-сайті, який хакери створили в ході своєї атаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-