Трамп обговорює з Анкарою можливу видачу Гюлена – турецький міністр

Трамп обговорює з Анкарою можливу видачу Гюлена – турецький міністр

Укрінформ
Адміністрація США й уряд Туреччини ведуть переговори, у тому числі на найвищому рівні, щодо можливої видачі Анкарі турецького клірика Фетхуллаха Гюлена.

Про це повідомив у неділю телеканалу CNBC міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу. 

"Анкара й Вашингтон обговорили питання екстрадиції турецького клірика Фетхуллаха Гюлена зі США", - наводить заяву турецького чиновника американський телеканал.

При цьому нагадується, що уряд Туреччини вимагає повернення Гюлена після того, як в країні в 2016 році стався невдалий переворот, у організації якого керівництво Ердогана звинувачує клірика.

"Востаннє, під час зустрічі в Буенос-Айресі, Трамп сказав Ердогану, що вони працюють над цим, але ми повинні розглянути конкретні кроки, оскільки це триває вже два роки, майже три", - зазначив Чавушоглу.

Фетхуллах Гюлен, у минулому союзник президента Туреччини Реджепа Ердогана, проживає в екзилі в Сполучених Штатах майже 20 років. Сам він заперечує будь-яку причетність до спроби державного перевороту, під час якого був атакований парламент і захоплені телевізійні станції.

Читайте також: У вбивстві російського посла Туреччина звинувачує Гюлена і ще 27 осіб - ЗМІ

Політичні аналітики раніше підозрювали, що Трамп може використати Гюлена під час політичних торгів в обмін на поступливість турків у скандалі з Джамалєм Хашоггі, зауважує CNBC.

Фото: hizmet.today

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-