У Сеймі Польщі відкинули вотум недовіри до уряду Моравецького

У Сеймі Польщі відкинули вотум недовіри до уряду Моравецького

Укрінформ
Сейм Польщі у п’ятницю ввечері відмовився висловити вотум недовіри уряду Матеуша Моравецького.

За відповідне рішення проголосували лише 163 депутати, проти було 233 законодавців, а 20 утрималися, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Під час обговорення цього питання лідер опозиційної “Громадянської платформи” (РО) підкреслив, що відставка чинного уряду є обов’язком опозиції. Він наголосив, що партія влади не виконує свої зобов’язання, підвищує податки і реалізує політику “повзучого Polexit”.

“Обманюєте нас, що хочете Польщу в ЄС, а, насправді, систематично реалізовуєте повзучий Polexit”, - наголосив Схетина.

Читайте також: Польща з партнерами шукають інструменти тиску на Росію — Моравецький

У свою чергу Моравецький відкинув звинувачення опозиції, наголошуючи, що його уряд покращує життя поляків і поступово виконує усі взяті на себе зобов’язання.

Відставку уряду Моравецького ініціювала опозиційна РО, яка пропонувала призначити на посаду глави уряду лідера партії Гжегожа Схетину. 

Згідно з польською конституцією, Сейм може висловити вотум недовіри уряду, якщо за це проголосує не менше ніж 231 депутат.

Читайте також: Моравецький сказав, як польська дипломатія вплинула на відношення Євросоюзу до РФ

Як інформувало агенство, в середу Сейм Польщі, на прохання Моравецького, підтримав вотум довіри до польського уряду, Чинний глава уряду попросив таким чином оцінити річницю свого перебування на посаді голови Ради міністрів, а також три роки роботи нинішнього уряду PiS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-