Влада Єгипту обмежила продаж жовтих жилетів на тлі побоювань протестів

Влада Єгипту обмежила продаж жовтих жилетів на тлі побоювань протестів

Укрінформ
Єгипетська влада обмежила продаж жовтих жилетів на тлі побоювань щодо повторення дій французьких демонстрантів під час ювілею повстання 2011 року, яке усунуло від влади Хосні Мубарака.

Про це пише The Guardian.

«Єгипетська влада запровадила приховані обмеження на продаж жовтих світловідбиваючих жилетів, побоюючись, що опозиціонери можуть скопіювати французькі акції протесту під час наступного ювілею народного повстання 2011 року, яке усунуло від влади Хосні Мубарака», - повідомили урядовці та торговці дрібними товарами.

Працівники служби безпеки та роздрібної торгівлі зазначають, що торговцям промисловим обладнанням безпеки доручили не продавати жовті жилети звичайним покупцям, а обмежитись гуртовими замовленнями від перевірених компаній, відпускати товар лише після отримання дозволу у поліції. Їм сказали, що порушників будуть карати.

Читайте також: Мер Вільнюса просить спецслужби перевірити Будинок Москви

Представники служби безпеки заявили, що обмеження залишатимуться чинними до кінця січня. Вони зазначили, що імпортери та торговці були викликані на зустріч з вищими чиновниками поліції в Каїрі цього тижня та повідомлені про обмеження.

У міністерстві внутрішніх справ Єгипту залишили без відповіді неодноразові прохання прокоментувати ситуацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-