У Росії погрожують заблокувати Google

У Росії погрожують заблокувати Google

Укрінформ
У разі ігнорування компанією Google вимог про фільтрацію пошукової видачі від забороненого контенту в закон буде внесено зміни, що дозволяють заблокувати пошуковик.

Про це заявив заступник голови "Роскомнагляду" Вадим Суботін в інтерв'ю російському інформагентству "Інтерфакс".

"Чинний закон зараз не передбачає блокування, він передбачає адміністративний штраф. Але ви розумієте, що якщо ми зайдемо у глухий кут, то на законодавчому рівні у нас є всі можливості, щоб це питання врегулювати. Якщо держава бачить, що якась іноземна компанія не дотримується російського законодавства послідовно і системно, то держава вносить зміни до закону, і за невиконання російських законів можливо більш суворе покарання - таке, як блокування", - сказав Суботін.

При цьому він заявив: сподівається, що до таких радикальних заходів не дійде, і компанія піде на конструктивну співпрацю.

"Ми ж ведемо мову про дитячу порнографію, суїциди, наркотики, азартні ігри, продаж алкоголю. Ми говоримо про екстремізм і тероризм. Саме ця інформація у нас заборонена. І саме її ми хочемо, щоб Google фільтрував", - сказав заступник голови відомства.

Читайте також: The New Times зібрав 22 мільйони рублів на виплату рекордного в РФ штрафу

Напередодні "Роскомнагляд" оштрафував Google на 500 тисяч рублів за відмову фільтрувати заборонений контент. Глава відомства Олександр Жаров повідомив, що сайти з єдиного реєстру забороненої інформації присутні у видачі пошукової системи.

Згідно з російським законодавством, права законодавчої ініціативи "Роскомнагляд" не має.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-