Оптимізм європейців щодо майбутнього ЄС є найвищим з 2009 року

Оптимізм європейців щодо майбутнього ЄС є найвищим з 2009 року

Опитування
Укрінформ
Кількість європейців, які переконані в тому, що Євросоюз чекає добре майбутнє, сягає двох третин населення та є найвищим з 2009 року.

Такі дані містяться у доповіді Єврокомісії щодо результатів громадських опитувань, яку було зроблено напередодні саміту ЄС (13-14 грудня). Відповідний документ оприлюднено на сайті Європейської комісії.

«Доповідь свідчить, що майже дві третини європейців висловлюють оптимізм стосовно майбутнього Європейського Союзу, і це найвищий рівень з 2009 року. Більшість громадян бачать в європі ключ до вирішення викликів, з якими ми стикаємось, включаючи кліматичні зміни, економічні та соціальні проблеми, міграцію і безпеку», - йдеться у документі.

За результатами вивчення громадської думки, 76 відсотків населення переконані, що ЄС є місцем стабільності у бурхливому світі та хотіли б бачити як спільну зовнішню політику, так і спільну оборонну політику Європейського Союзу.

Читайте також: ЄС виділив €1,2 мільйона на боротьбу з дезінформацією

Разом з цим, значна частина європейців відчувають неспокій у звязку із зростанням цін та нестабільністю. Європейці хотіли б бачити більше гармонізованого підходу в таких сферах як охорона довкілля та продовольча безпека.

Доповідь основана на системному опитуванні, в якому беруть участь більше 160 тисяч громадян ЄС всіх вікових, гендерних та соціальних категорій у 1200 міських центрах, університетах, виробництвах та у інших громадських місцях по усій Європі.

Така практика є частиною програми дій ЄС із ширшого залучення громадян до визначення напрямків розвитку Євросоюзу та його майбутнього

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-