Екс-офіцер ЧФ РФ отримав 14 років за

Екс-офіцер ЧФ РФ отримав 14 років за "шпигунство на користь України"

Укрінформ
Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив до 14 років колонії суворого режиму екс-офіцера, капітана 2-го рангу запасу Чорноморського флоту Росії Леоніда Пархоменка, звинуваченого в шпигунстві на користь України.

Про це повідомив російський журналіст Владислав Рязанцев у Facebook.

"Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив до 14 років колонії суворого режиму екс-офіцера (капітана 2-го рангу запасу) Чорноморського флоту Леоніда Пархоменка, обвинуваченого у державній зраді на користь України. Процес проходив повністю в закритому режимі, провину Пархоменко не визнавав", - пише Рязанцев.

Цю інформацію підтверджують кримські ЗМІ, причому, за даними Кримінформу, Пархоменка позбавили військового звання.

Колишнього офіцера Чорноморського флоту Росії Леоніда Пархоменка затримали в листопаді 2016 року в Севастополі за звинуваченням у шпигунстві на користь України.

Читайте також: У Вірменії російського військового затримали за підозрою у вбивстві

За версією ФСБ, Пархоменко за завданням Головного управління розвідки Міністерства оборони України збирав і передавав відомості про діяльність Чорноморського флоту, що становлять державну таємницю.

ГУР МОУ спростувало, що затриманий севастополець працював на користь Києва.

В Чорноморському флоті Росії заявили, що Леонід Пархоменко дійсно проходив у них службу, але був звільнений у запас ще 2005 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-