В архівах Штазі знайшли посвідчення «агента Путіна» - Bild

В архівах Штазі знайшли посвідчення «агента Путіна» - Bild

Фото
Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін, очевидно, був під час своєї служби у Дрездені агентом Штазі - Міністерства державної безпеки НДР.

Про це свідчить оприлюднене німецьким таблоїдом Bild фото відповідного посвідчення.

«Через 28 років після падіння НДР навіть Управління документування Штазі (BStU) вважало, що знає всі секрети. Але виявлені тепер документи підтверджують: колишній офіцер КДБ і нинішній кремлівський начальник Володимир Путін (66 років) до падіння (Берлінської - ред.) стіни був також співробітником сумнозвісної Служби державної безпеки!» - йдеться у статті.

Посвідчення на ім'я майора Володимира Путіна було виявлено в архівах відділу «Кадри і навчання» колишньої адміністрації Дрезденського відділення Штазі. Посвідчення, підписане власноруч Путіним, було видано 31 грудня 1985 року й було дійсно до кінця 1989 року.

За словами Конрада Фельбера, який очолює орган, що контролює архіви Штазі в Дрездені, раніше не було відомо про існування цього документа. Посвідчення дозволяло Путіну безперешкодно входити і залишати кабінети спецслужби, це полегшувало вербування агентів, оскільки Путіну не доводилося повідомляти, що він працював на КДБ.

Путін працював у Дрездені як агент КДБ з серпня 1985 року. У статті наводяться факти про цю сторінку його життя, а також фотографії, на яких він зображений з керівниками дрезденського відділу Штазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-