Трамп затвердив нову стратегію боротьби з тероризмом

Трамп затвердив нову стратегію боротьби з тероризмом

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп затвердив нову Національну стратегію боротьби з тероризмом, що використовує у своїх цілях зброю масового знищення (ЗМЗ).

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному в понеділок Білими домом, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Нова стратегія президента Трампа зосереджуватиметься на стримуванні, виявленні та припиненні (поширення ЗМЗ – ред.). Стратегія наголошує на запобіганні проведення терористами атак із застосуванням ЗМЗ, а також стримуванні ворожих держав та окремих осіб від надання їм допомоги", - підкреслили в адміністрації американського президента.

Стратегія має на меті максимальне ускладнення отримання ЗМЗ та матеріалів, які можуть бути використані для створення такої зброї; посилення оборонних можливостей США до такого рівня, що подібні теракти не матимуть успіху.

Читайте також: Штати ввели санкції проти трьох осіб у вищому керівництві КНДР

Крім того, передбачається запобігання підтримці терористів іншими державами чи окремими особами, знищення технічних можливостей терористів, розробку нових технологічних методів щодо виявлення ознак розробки, утримування й застосування зброї масового ураження.

"Враховуючи потенційний глобальний ефект тероризму, який застосовує ЗМЗ, Сполучені Штати допомагатимуть іншим країнам у разі необхідності в розбудові їхніх можливостей для боротьби з цією зростаючою загрозою", - підкреслили в адміністрації США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-