США не відмовляться від підтримки сунітської коаліції в Ємені - Держдеп

США не відмовляться від підтримки сунітської коаліції в Ємені - Держдеп

Укрінформ
США і надалі підтримуватимуть сунітську коаліцію на чолі з Саудівською Аравією, що веде боротьбу з іракським впливом та ісламістськими бойовиками у Ємені.

Про це йдеться у заяві Державного департаменту США, повідомляє Reuters. 

«Сполучені Штати хочуть і надалі підтримувати коаліцію під керівництвом Саудівської Аравії у конфлікті в Ємені та продовжувати зусилля, спрямовані на боротьбу з іракським впливом та ісламістськими бойовиками в арабській країні», - заявив у неділю офіційний представник Держдепу.

Зазначається, що з дня вбивства колумніста Washington Post Джамала Хашоггі 2 жовтня у консульстві Саудівської Аравії адміністрація США зазнає тиску всередині країни стосовно її ролі у майже чотирирічному конфлікті.

Читайте також: Мирні переговори щодо Ємену: хусити відмовилися відкривати аеропорт в Сані

"На нас тиснуть, ... спонукаючи або вийти з конфлікту, або припинити підтримку коаліції. Наша адміністрація виступає проти такого рішення", - сказав заступник помічника держсекретаря США Тім Лендеркінг.

Сенат минулого місяця проголосував за резолюцію про припинення військової підтримки США, яка включає продаж озброєнь та обмін розвідданими з коаліцією сунітів, яка з 2015 року воює проти повстанців-хуситів.

Як відомо, війна в Ємені між проіранськими хуситами та офіційним урядом, який підтримує сунітська коаліція на чолі з Саудівською Аравією, триває з 2015 року, забрала вже більше 10 тисяч життів та поставила сотні тисяч єменців перед загрозою голодної смерті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-