"Жовті жилети": Тимчук показав французів-провокаторів, пов'язаних із ГРУ

Фото
Укрінформ
Європі варто звернути увагу на засоби масової інформації РФ, які вільготно себе почувають у країнах ЄС і продовжують формувати потрібну Москві інформаційну повістку. Але тепер - у контексті подій у Франції.

Про це на своїй сторінці в Facebook заявив координатор Інформаційного спротивуопору Дмитро Тимчук.

"Ще два тижні тому ми зазначали, що зовсім не даремно Москва нагнала у Францію купу своїх спецкорів рейтингових засобів масової дезінформації, багато хто з яких раніше відзначався на "українському інформаційному фронті" і в інших країнах, де Росія намагалася втручатися у внутрішні справи й дестабілізувати ситуацію. Також ми говорили про те, що французьким правоохоронцям явно варто уважніше придивитися до груп у соціальних мережах, які закликають до деструктивних дій, а також до учасників протестів і "заводіїв", де вони однозначно знайдуть, окрім ідейних натхненників акції, і російський гібридний слід", - нагадав Тимчук.

І як показав сьогоднішній етап цих протестів, підкреслив координатор ІО, цей слід проявився(і це навіть не верхівка айсберга). Як зазначають ЗМІ, на вулицях Парижа під час протестів помітили двох французьких пропагандистів "русского мира" у жовтих жилетах, які мітингують з символікою так званої "ДНР".

Фото: Дмитро Тимчук/ФБ

Двоє чоловіків на фотографії - Фабріс Сорлін і Ксав'є Моро.

Читайте також: Протести у Парижі: затримали майже 600 "жовтих жилетів"

Сорлін - лідер ультраправої організації Dies Irae("Судний день"), член французької партії "Національний фронт", колишній керівник організації "Асоціація Франція — Європа - Росія", керівник аналітичного центру Katehon(до складу наглядової ради якого входить, у тому числі, відомий ідеолог "русского мира" Олександр Дугін, тобто структура знаходиться під патронатом і фінансуванням російського ГРУ), пояснив Тимчук.

А Моро, додав він, раніше відзначився участю у так званих "виборах" на окупованій території Донбасу у ролі "міжнародного спостерігача". Хоча живе й працює у Москві. Також є автором книги "Україна. Чому Франція себе обманює".

"Так що якщо хто сумнівається у зв'язках цих двох "мирних протестуючих" із спецслужбами РФ, і зокрема з ГРУ(нині Головне управління ГШ ЗС РФ) - ласкаво просимо у клуб простачків. При цьому варто нагадати французам: там, де з'являється тінь ГРУ, там з'являється запах крові і смерті. Досить згадати Солсбері", - акцентував Тимчук.

За його словами, два дні тому представник Єлісейського палацу розповів: спецслужби вважають, що деякі протестуючі прибудуть у Париж з наміром здійснювати акти вандалізму і вбивства. А поява сакральних жертв під час протестів(які, наприклад, будуть застрелені у спину з натовпу), тільки ще більше радикалізувало б протести, це будь-кому зрозуміло, додав координатор ІО.

"Вже хоч би тому європейцям явно варто було б припинити знаходитися у полоні ілюзій, і належало б глянути на подібні речі тверезим поглядом. У цьому контексті інформація української влади про відвідування громадянами країн ЄС - представниками різних партій і радикальних організацій окупованих Росією територій України - це дуже серйозний сигнал, щоб не сказати діагноз. Ці громадяни їдуть туди на гроші російських спецслужб і в інтересах російських спецслужб. І чим вони займаються після повернення додому - це головне питання, яке має турбувати контррозвідку і правоохоронців цих європейських країн", - підкреслив експерт.

Він зазначив, що Москва хоче дезорганізувати Європу і посіяти у ній хаос.

"І боротися з гібридною агресією Москви в ЄС одними розмовами на конференціях і заспокійливими заявами на брифінгах вже не вийде. Це факт", - підсумував Тимчук.

Фото: ELYXANDRO CEGARRA/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-