Прем'єр Молдови назвав головну проблему своєї країни

Прем'єр Молдови назвав головну проблему своєї країни

Укрінформ
Прем'єр-міністр Павло Філіп вважає, що проблема Молдови полягає не у відсутності грошей, а в поганому управлінні та бездіяльності чиновників при використанні державних коштів на місцях.

Про це глава уряду заявив під час зустрічі з жителями одного з районів Молдови, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Наша проблема полягає не в нестачі грошей, а в поганому управлінні. Наведу лише один приклад. Упродовж багатьох років з Екологічного фонду, розподілялися великі суми грошей, призначені для кожного з населених пунктів, однак з виділених коштів нічого не було використано», - зауважив Філіп.

Читайте також: Молдова перед виборами: чи зберуть більшість проти Додона?

За словами молдавського прем'єра, відсутність систем водопостачання і каналізації, управління відходами, поганий стан доріг поки залишаються основними проблемами на місцях.

Філіп підкреслив також, що найближчим часом будуть затверджені генеральні плани будівництва систем водопостачання і каналізації в населених пунктах, а також систем управління твердими відходами.

Читайте також: Прем'єр Молдови заявляє про втручання РФ у парламентські вибори

Торкнувшись збільшення зарплат вчителів майже на 23%, Філіп заявив, що уряд і надалі підтримуватиме педагогічні кадри, оскільки Молдова зможе стати багатою та забезпеченою лише тоді, коли в країні буде створена потужна система освіти.

Прем'єр також запевнив, що більше не буде закрита жодна школа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-