Сутички з поліцією в Греції: понад 100 затриманих

Сутички з поліцією в Греції: понад 100 затриманих

Фото
Укрінформ
Грецькі правоохоронні органи затримали більше 100 людей в Афінах та Салоніках через сутички, що сталися під час вшанування пам'яті підлітка, якого 10 років тому застрелила поліція.

Про це повідомляє AP.

"Грецькі правоохоронці повідомили про затримання понад сотні людей в Афінах та північному місті Салоніки через сутички, що сталися під час вшанування пам'яті підлітка, якого 10 років тому застрелила поліція", — йдеться у повідомленні.

Фото: Yorgos Karahalis / AP
Фото: Yorgos Karahalis / AP

Як повідомляє AP, в Афінах протестувальники зводили палаючі барикади та кидали в бік правоохоронців каміння, феєрверки та коктейлі Молотова. У відповідь поліція застосувала сльозогінний газ, шумові гранати та водомет.

Фото: Yorgos Karahalis / AP
Фото: Yorgos Karahalis / AP

За даним поліції, тільки в грецькій столиці під час сутичок, які розпочалися ще у четвер після обіду, було затримано 66 осіб, 13 з них було заарештовано.

У Салоніках було затримано 52 людини, 15 — заарештували.

Читайте також: ООН занепокоєна відмовою Греції давати притулок нелегальним мігрантам

Зазначається, що 6 грудня 2008 року вбивство поліцейським 15-річного хлопця спричинило найбільші сутички в країні за останнє десятиліття. Тоді зіткнення між демонстрантами й поліцейськими тривало два тижні у кількох містах Греції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-