Трамп прийняв рішення призначити Хізер Науерт постпредом в ООН – Bloomberg

Трамп прийняв рішення призначити Хізер Науерт постпредом в ООН – Bloomberg

Укрінформ
Нинішній глава Білого дому Дональд Трамп зупинив свій вибір на посаду постійного представника США при ООН на речниці Державного департаменту США, колишній телеведучій Хізер Науерт.

Очікується, що президент офіційно оголосить своє рішення ближчим часом, повідомили інформагентству Bloomberg три джерела в адміністрації.

"Президент Дональд Трамп вже прийняв рішення щодо номінації нинішньої речниці Державного департаменту США Хізер Науерт на заміну послу США в ООН Ніккі Гейлі, яка йде з посади", - зазначається в повідомленні.

Як підкреслює видання, 48-річна Науерт є "неординарним" вибором на роль постійного представника при ООН з огляду на те, що вона майже не мала справ з зовнішньою політикою до того, як приєдналася до адміністрації у квітні 2017 року. Раніше вона працювала ведучою на телеканалі Fox News, у тому числі в шоу "Fox and Friends", яке подобається Дональду Трампу.

При цьому зазначається, що нинішній постпред США Ніккі Гейлі також не мала досвіду зовнішньої політики, коли була призначена в ООН, однак вона двічі обиралася губернатором штату Південна Кароліна.

Читайте також: Трамп скаржиться, що “російське” розслідування псує його рейтинги

Нагадаємо, Ніккі Гейлі кілька місяців тому оголосила, що йде з посади постійного представника США при ООН. Водночас, вона погодилась виконувати обов'язки до кінця нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-