Франція підраховує збитки від протестів

Франція підраховує збитки від протестів "жовтих жилетів"

Укрінформ
Внаслідок масових акцій протестів так званих жовтих жилетів у Франції деякі сектори економіки зазнали збитків від 15 до 25%.

Про це заявив у понеділок під час зустрічі із представниками ділових кіл міністр фінансів Франції Брюно Ле Мер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Я казав минулого тижня, що негативний наслідок від «жовтих жилетів» на французьку економіку є великим. І цей процес триває. Зниження показників у різних секторах економіки становлять від 15 до 25%», - заявив французький міністр.

При цьому, за словами Мера, в епіцентрі протестів у Парижі збитки закладів роздрібної торгівлі становлять 20-40%, а деяких ресторанів – до 50%.

Як повідомляв Укрінформ, у Франції з 17 листопада тривають акції протестного руху так званих жовтих жилетів. Активісти виступають проти підвищення цін на пальне, урядової податкової політики загалом та вимагають відставки президента і прем'єр-міністра. Особливо масові безлади сталися минулої суботи у Парижі.

Читайте також: У Марселі під час акцій протестів «жовтих жилетів» загинула жінка

За даними Міністерства внутрішніх справ, у результаті протестів дві людини загинули, 263 - отримали поранення. 412 демонстрантів було затримано.

Фото: ELYXANDRO CEGARRA/AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-